Анализатори: Русия не се готви за мир. Назначаването на икономист за нов началник на отбраната от

...
Анализатори: Русия не се готви за мир. Назначаването на икономист за нов началник на отбраната от
Коментари Харесай

Анализатори: Русия не се готви за мир


Анализатори: Русия не се готви за мир. Назначаването на икономист за нов началник на отбраната от съветския президент Владимир Путин е знак, че той се готви войната в Украйна да продължи още по-дълго, считат анализатори. Това оповестява кореспондентът на Voice of America (VOA) Елизабет Чернев в своя репортаж.
Неотдавнашните тържества по случай
Деня на победата отбелязаха последния път, когато Сергей Шойгу се появи обществено като министър на защитата на Русия. Три дни по-късно Владимир Путин го в профил от поста и го размени с технократ – икономист, който е бил заместник-министър на Путин. Мнозина го показват като един от архитектите на съпротивата на съветската
стопанска система против западните наказания.
Анализаторите виждат в това знак, че Путин се приготвя за война, която става все по-дълга и скъпа за поддържане. Някои споделят, че съветският водач желае да сложи войната си на постоянна финансова основа за дълъг интервал от време.
Според оценки на американски публични лица
войната в Украйна вече е коствала на Русия повече от 200 милиарда $.

Промените се случват в миг, когато съветските сили стартират нова масирана офанзива в Харковския район в Североизточна Украйна, където съветският напън принуждава украинските войски да се изтеглят и да изтеглят цивилното население. Настъплението е още един знак,
че Москва не се готви за мир.
„ Путин се пробва да оползотвори по-добре бюджета за защита. Така че не мисля, че това по някакъв метод значи, че ще има промени, що се отнася до тактиката на Путин в Украйна “, казва Наталия Сескурия.
Сескурия е създател и изпълнителен
шеф на Регионалния институт за проучване на сигурността – изследователска група, основана в Тбилиси

Путин започна нов шестгодишен мандат, откакто завоюва преизбирането си. Промените имат за цел да подсигуряват, че неговата скъпоструваща война може да продължи.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР